maandag 12 november 2012

Hongkong

De laatste paar dagen van Nieuw Zeeland hebben we het rustig aangedaan. Nog een beetje genieten van de natuur en de mooie uitzichten. Omdat we in de 2 maanden rondreizen geen "tijd" hadden om de camper schoon te maken (en te houden) hebben we onze laatste dag onszelf vermaakt met de spons en veger en blik. 
Uiteindelijk is het dan tijd om onze tas in te pakken en de auto in te leveren. Ook al heb je superveel zin in een nieuw avontuur, toch blijft het gek om je auto daar achter te laten waarin je de laatste 2 maanden gewoond hebt.

We vliegen eerst van Christchurch naar Auckland. Het is een vlucht van 1 uur en 20 minuten en voordat je het idee hebt dat je helemaal gestegen bent, zetten we de landing weer in. In Auckland nemen we de vlucht naar Hong Kong. Dit is een vlucht van 11 uur maar gaan ook terug in de tijd waardoor we 6 uur sochtends landen In Hong Kong. Een rustige vlucht waarin we veel hebben kunnen slapen. Dit hebben we ook nodig, want we willen nog wat van Hong Kong zien.

In Hong Kong nemen we de bus naar ons hotel. Een luxe hotel, wat we wel kunnen gebruiken na 2 maanden in een camper hebben geleefd. Ons hotel ligt in een buitenwijk van Hong Kong waar elke dag een soort van bazaar achtige markt is. Een erg populiere bazaar bij de locals, want je kan je kont niet keren of je stoot een chinees omver die je over het hoofd hebt gezien. Wat een verschil met NZ waarin we soms dagen niemand tegen kwamen.

Wat ook grappig is dat ze er ook een vismarkt hebben waar ze (heel erg) verse vis verkopen. Je kiest uit een aquarium een vis uit, hakken de kop eraf en gooien de kop in een mand vol met vissenkoppen. Je ziet een mand vol viskoppen happen naar lucht en je ziet de kieuwen heen en weer bewegen. Daarna halveren ze de vis in de lengte doormidden en laten alle ingewanden zitten. Je ziet het hartje nog kloppen. Vergeleken met dit is je vis door de wc spoelen een feestje voor je vis.

Nu wachten we in Hong Kong op onze vlucht naar Pnomh Penh (cambodja) via Bangkok. We hebben erg genoten van onze tijd in Nieuw Zeeland, maar ook erg veel zin hebben in Cambodja.

dinsdag 6 november 2012

Queenstown, Fiordland and Southland


Queenstown, Fiordland and Southland

Na Fox glacier hebben we de volgende route gevolg: Queenstown-Milford Sound(Fiordland)-Invercargill-Dunedin. Omdat we veel mooie dingen gezien hebben willen we jullie een hoop foto's laten zien, met af en toe een klein verhaaltje.

Vanaf het meer in Queenstown doen we een wandeling naar de top van de 1800 meter hoge Ben Lommond. Naar de top is 5 uur stijl omhoog klimmen en het is een zware tocht, maar de uitzichten worden hoe hoger we komen steeds spectaculairder. Het laatste stukje naar de top moeten we klauteren, omdat het wandelpad vol ligt met sneeuw en niet meer te volgen is. De top van de berg is smal, winderig en helemaal zoals een bergtop er uit moet zien. Het uitzicht is het mooiste wat we hebben gezien en gelukkig gaat naar beneden sneller dan omhoog.

Het hoogste witte puntje is ons einddoel

Pad naar het topje

Rustpunt voor de steilste stukje naar de top


Top was ong 10 vierkante meter



 Ergens in niemandsland tussen Fiordland en Invercargill liggen de Clifden caves. Deze grot heeft geen eigenaar en de grot kan op eigen houtje en eigen risico betreden worden. Bepakt met alle lampjes die we hebben kruipen we de grot in. Er is een route aangegeven door reflectoren die aan de wanden van de grot zijn geplakt, dus we hoeven niet bang te zijn dat we verdwalen. Na een uur kruipen door nauwe ruimtes kunnen we niet verder, omdat de grot hier onder water staat. Op de terugweg lijkt alles nog smaller en we zijn blij als we weer licht aan het eind van de tunnel zien. Onder de blauwe plekken en met het uiterlijk van mijnwerkers komen we weer veilig boven. Het duurt even voordat onze ogen weer gewend zijn aan het lichten we weer verder kunnen.



Yellow eyed pinguins,

De yellow eyed pinguins zijn de zeldzaamste pinguins ter wereld. De pinguins zijn erg schuw en komen niet uit het water als ze iets vreemds op het strand zien of horen. De locals zeggen ook dat je mazzel moet hebben om een yellow eyed pinguin te zien.
Na dit gehoord te hebben kunnen we natuurlijk niet weg voor we er een hebben gezien. Eerst zorgen we ervoor dat we wat meer over de pinguins te weten komen en het blijkt dat ze overdag in zee zitten en bij schemering het strand opkomen om hun minipinguins te voeren.
We zoeken een mooie verlaten strand (40 minuten lopen) uit waar ze misschien wel eens komen en zorgen ervoor dat we ruim voordat het schemert op het strand zijn.
Op het strand komen we een yellow eyed pinguin tegen en juichend rennen we de duinen in om ons te verstoppen. Kruipend tussen de duinplanten komen we dichterbij en zien we dat het een minipinguin is. Dat betekent dat papa of mama pinguin uit zee moet komen om hem te voeren. We besluiten om ons goed te blijven verstoppen zodat we de pinguin uit zee kunnen zien waggelen. Nadat we uren gewacht hebben en het aardig begint te schemeren zien we pinguins uit de duinen te voorschijn komen, maar helaas geen pinguin uit de zee. We besluiten om ze maar met rust te laten en lopen weer via het strand terug richting de auto. Op het strand blijkt onze mini pinguin een afleidingspinguin, want overal schieten ineens allemaal pinguins (net uit zee gekomen) de duinen in.
We hebben uiteindelijk erg veel pinguins gezien, ook al kostte het wat moeite om ons geduld te bewaren.





 Nog wat leuke fotos 






Op de wc


Een Sea elphant op een strand 


Sealions 

En hun mini sealion